Kenali Spiruline Booster

Khasiatkan 60 trilion sel anda setiap hari,Spirulina Plus Booster.
rakan nutrien anda dan keluarga anda sepanjang hayat !


Kajian telah membuktikan  bahawa sekiranya khasiat makanan tidak seimbang; karbohidrat yang berlebihan; kekurangan bersenam; merokok; minum arak dan sebab-sebab lain merupakan puncanya penghidapan penyakit. Oleh itu, penyakit gemuk, diabetis, penyakit saluran darah turut digelar sebagai “penyakit hidupan harian “. Sejak kebelakangan ini, pakar kesihatan membuat kajian dan membuktikan kekurangan vitamin dan pancaran radioaktif adalah sama boleh mengakibatkan DNA kita terluka, maka kemungkinan besar kita boleh mengidap penyakit barah; orang yang kurang bersenaman adalah golongan yang berpeluang mengidap diabetis dan lain-lain penyakit. Hanya sebilangan kecil orang yang menjaga keseimbangan makanan dan selalu makan sayur- sayuran. Orang dewasa yang tegas membuat senaman untuk menjaga kesihatan pula kurang.
 
Sebagai seorang pengguna yang bijak dia sepatutnya tahu risiko pemakanan yang tidak sihat, maka kita patut menitikberat dimana apa yang patut dan tidak patut makan. Cemaran dalam makanan tidak dapat dijangka oleh para pengguna, oleh itu jikalau kita kuathir terhadap masalah pencemaran dalam makanan maka lebih baik kita makan makanan yang segar dan pelbagai jenis makanan yang berlainan, serta menitik-berat tentang keseimbangan makanan harian dan hidupan harian yang cergas.Ini barulah "Rahsia" untuk menjaga kesihatan yang baik.
 
PENGENALAN SPIRULINA
Spirulina ialah hidupan yang berada di dalam laut, 1gm spirulina adalah bersamaan dengan 1kg vitamin dari sayur-sayuran dan buah-buahan, ia dapat membantu 80% ke atas bagi sistem pencernaan kita. Pandangan dari segi vitamin, ia lebih berkhasiat dan mempunyai vitamin yang lebih seimbang berbanding dengan yang lain, kandunganya telah memecah rekod dunia. Terdapat 9 perkara untuk membuktikannya.
 
Akhir Abab ke - 21, ada dua ciptaan yang hebat telah dicipta iaitu bom dan spirulina. Tetapi manfaat yang paling banyak terhadap manusia adalah Spirulina. ( Laporan Kesihatan ini dipetik dari Dr. Celement )
 
SPIRULINA TERDAPAT BANYAK ANUGERAH
 • Merupakan satu jenis makanan yang penuh dengan khasiat
 • Makanan berkhasiat  untuk  masa hadapan
 • Makanan yang paling sempurna dan baik
 • FAO memperkenalkan spirulina sebagai makanan paling sesuai untuk abad ke-21”
 • FAO memperkenalkan spirulina sebagai makanan terbaik masa depan.FAO memperkenalkan spirulina sebagai makanan yang penuh vitamin pada abad ke-21”
 • WHO memastikan bahawa spirulina merupakan suplemen kesihatan terbaik untuk manusia abad ke-21
 • Pada tahun1972 ialah kali kedua mesyuarat antarabangsa yang berkaitan dengan protein dan memastikan ia adalah makanan yang sangat berkhasiat pada masa depan yang akan datang.
 • Pada tahun 1974 FDA mengenal pasti bahawa ia merupakan salah satu makanan yang boleh mendapat protein yang baik.
 • Persatuan kesihatan Jepun bersetuju ia adalah makanan yang paling baik.
 • Pusat Kesihatan Jepun mengumumkan spirulina ialah satu daripada 38 jenis suplemen kesihatan.
 • Kementerian kesihatan di China memutuskan bahawa ia merupakan makanan yang terbaru dan baik.
 • Kementerian Pendidikan China menyatakan, Spirulina merupakan makanan tengahari yang paling sesuai untuk pelajar sekolah rendah dan menengah.
CY2000 SPIRULINA PLUS BOOSTER
 
Ia dibuat daripada 100% serbuk Spirulina dan Kolostrum. Kualiti produknya adalah yang terbaik. Ia kaya dengan keimunan Globulin G, proteinnya mencapai sehingga 72.3% malahan ia senang diserap 20 kali ganda berbanding dengan makanan lain. Beta Karotena adalah 15 kali lebih tinggi berbanding dengan lobak merah; dinding selnya lebih nipis dan penyerapan bagi pencernaannya sebanyak 80%.
 
 1. Kandungan protein dalam spirulina adalah dalam lingkungan 55-73%, ia merupakan makanan yang mempunyai paling banyak protein di bumi, jikalau dibandingkan dengan daging dan ikan adalah 3 kali ganda lebih baik, 7 kali ganda dalam daging ayam, 5 kali ganda dalam telur ayam, 6 kali ganda dalam oat, 10 kali ganda dalam padi, 2 kali ganda dalam kacang. Keseimbangan asid amino dalamnya adalah diterima oleh Pertubuhan Makanan & Pertanian (FAO), ia juga memenuhi tahap protein yang diperlukan.
 2. Spirulina adalah antara semua makanan yang terdapat zat besi yang paling tinggi, ia terdapat lebih 20 kali ganda berbanding dengan makanan lain. Oleh kerana penyakit anemia sangat biasa dalam dunia kita, maka spirulina dapat membekalkan zat besi yang diperlukan.
 3. Spirulina adalah antara semua makanan yang terdapat paling tinggi vitamin B12,kandungan khasiatnya lebih 3 kali ganda berbanding dengan hati babi. Oleh itu, ia adalah paling berkesan untuk membantu penyakit anemia.
 4. Spirulina ialah makanan yang penuh dengan Beta Karotena, kandungannya adalah lebih baik 10-15 kali ganda berbanding dengan lobak, pada masa yang sama ia akan bertukar menjadi vitamin A dalam tubuh badan kita, ia telah diiktirafkan oleh kementerian kesihatan kerana ia adalah makanan berkhasiat yang dapat melindungi sel serta mencegah dari penyakit barah.
 5. Spirulina ialah antara semua makanan yang terdapat paling banyak g – AsidLinolenik, ia terdapat khasiat yang membantu kita membetulkan fungsi dalam tubu badan kita. Dalam alam sekitar makanan yang terus boleh mendapatkan khasiat G-Asid Linolenik ialah dari susu lembu dan sprirulina.
 6. Dalam spirulina terkandung Fikosianin, ia hanya boleh didapati dalam tumbuh - tumbuhan sahaja, ia dapat menambah dan menguatkan daya ketahanan tubuh badan kita.
 7. Klorofil yang terdapat dalam spirulina adalah lebih sebanyak 10 kali ganda berbanding dengan sayur-sayuran, ia boleh membantu kita membersihkan usus-usus kita dan menambahkan daya pertahanan.
 8. 75.5% daripada protein dalam spirulina mudah diserap oleh tubuh badan kita. Protien yang terdapat dari makanan lain tidak dapat berbanding dengannya.
 9. Spirulina hanya dapat tumbuh di air yang bersih dan dalam keadaan tidak ada tercermaran, maka ia dianggap sebagai makanan yang asal dan semulajadi.
SPIRULINA - KEGUNAAN DAN MAKANAN YANG MENGGALAKKAN KESIHATAN

KEGUNAAN SEBAGAI PERUBAT DALAM SPIRULINA:
Ahli Saintis seluruh dunia bukan sahaja mengkaji tentang nilai-nilai khasiatnya malahan mereka turut mengkaji tentang kegunaan sprilurina terhadap kesihatan kita, berikut adalah keterangannya:-

RAWATAN UNTUK PENYAKIT JANTUNG:
Penyakit jantung adalah disebabkan oleh kolesterol, di Amerika ia merupakan penyakit No.1 yang boleh membawa maut. Spirulina dapat membantu mengurangkan kolesterol dalam badan.

RAWATAN TEKANAN DARAH:
Apabila makanan kekurangan alkali, ia mudah merosakkan buah pinggang dan mengakibatkan tekanan darah. Dalam spirulina terkandung Serina dan Metionina yang lebih tinggi, tambahan lagi ia juga terdapat Klorofil yang boleh membantu mencantumkan Asid Kolik dengan tubuh badan kita.

RAWATAN DIABETIS:
Kementerian Kesihatan dan pakar kajian membuat kajian pada pesakit diabetis dan membuktikan, seandainya vitamin dalam tubuh badan kita dapat membekalkan B6 yang mencukupi. Triptofan dapat berfungsi dengan baik, maka ia tidak akan menjejaskan pankreas dan mengakibatkan barah pankreas.
Dalam spirulina terdapat B6 dan Triptofon yang mencukupi, tambahan pula ia kaya dengan protein,B1, B2, Asid Pantotenik, zink dan lain-lain lagi. Ini dapat membantu pemudahan bendalir yang mengalir dari pankreas dan mengawal penghasilan asid. Ini berkesan untuk mengawal diabetis.

CEGAHAN GASTRIK:
Banyak pesakit gastrik terdapat Asid Gaster Berlebihan, ini adalah kanser perut dan ulser perut. Spirulina adalah makanan yang beralkali, ia dapat membantu melegakan asid dalam perut kita, malahan ia turut boleh menyelesaikan masalah kekurangan vitamin dalam perut kita, selain itu ia dapat memulihkan bahagian yang telah luka dan melicinkan permukaannya, keanjalan dan kembali aktif.

PENCEGAHAN PENYAKIT BARAH:
Beta Karotena diakui oleh kementerian kesihatan bahawa ia adalah vitamin yang boleh mencegah barah, ia membantu mengawal keaktifan sel dan mengelakkan kecederaan dari pewarna yang telah berada dalam badan kita. Spirulina terdapat Beta Karotena yang semulajadi, berbanding dengan Beta Karotena buatan manusia, Spirulina terdapat fungsi anti oksigen yang lebih baik dan perubatan yang lebih baik. Jepun mendapati satu kajian perubatan yang baru menyatakan bahawa protein yang terdapat dalam spirulina dapat mengekalkan dan memastikan kawalan sel-sel dalam badan kita berjalan dengan lancar. Telur putih yang terkandung dalam spirulina dapat menghalang barah bertambah serius dan tumbuh  semula.

PERTAMBAHAN FUNGSI KEIMUNAN TUBUH:
Spirulina kaya dengan gula, terutamanya D- Glukosa dan protein yang dapat meningkatkan daya keimunan dan mengelakkan daripada serangan Penyakit barah.

ELAKKAN DARIPADA RADIOAKTIF:
Spirulina dapat melindungi organ-organ kita, pemudahan dan meninggikan kandungan DNA dalam tulang sumsum serta membantu menyingkirkan asid radioaktif  dari badan.

PENCEGAHAN PENYAKIT AIDS:
Dalam spirulina terdapat  lemak bahan protein 2 - 5%. Mulai tahun 89, pusat kajian penyakit barah di Amerika Syarikat telah mengkaji ke atas 18000 jenis hidupan laut dan mendapati dalamnya terdapat bahan yang boleh mencegah AIDS dan lebih daripada 100 jenis khasiat cegahan barah, Setelah kajian mengumumkan: bahan- bahan protein yang terdapat dalam spirulina amat berguna bagi mencegah virus AIDS.

MEMBANTU MELANCARKAN SISTEM PENCERNAAN:
G-Asid Linolenik digunakan untuk mengawal beberapa fungsi dalam tubuh badan kita, antaranya adalah seperti membantu melancarkan sistem pencernaan, mengawal kestabilan tekanan darah, melembutkan saluran darah, mengimbangkan penghasilan lemak, mengelakkan kolesterol berkumpul di sekeliling nadi dan membantu pemecahan sel-sel. Kekurangan g-Asid Linolenik dan boleh menyebabkan system pencernaan kita menjadi kucar-kacir, ini akan mempercepatkan proses penuaan dan menjejaskan kesihatan kita. Dalam spirulina terdapat lebih kurang 20% g-Asid Linolenik.

RAWATAN SAKIT BUAH PINGGANG:
Semua toksin dalam badan kita adalah bergantungkan buah pinggang kita untuk membersihkannya, pelbagai bahan kimia dan ubatan boleh kerosakkan kepada buah pinggang kita, spirulina dapat membantu menurunkan racun yang berada dalam buah pinggang ke tahap yang normal dan mengelakkan toksin tersebut membawa kesan sampingan terhadap buah pinggang.

RAWATAN ANEMIA:
Besi dapat membantu sel darah merah berfungsi dengan baik dan mempercepatkan sistem keimunan, ini merupakan satu peranan yang penting, tetapi makanan lain tidak begitu pentingkan zat besi dan hanya 10% yang dapat dipergunakan sahaja. Spirulina bukan sahaja kaya dengan besi malahan ia mudah diserap oleh tubuh. Selain itu, dalam spirulina penuh dengan B12 untuk membantu pembentukkan sel-sel dan sel darah merah, penambahan hemoglobin dan mengelakkan Amemia bertambah teruk.

MELAMBATKAN PROSES PENUAAN, MENINGKATKAN KEUPAYAAN SEKS:
Spirulina terkandung Beta Karotena, g-Asid Linolenik, Vitamin E dan pelbagai lagi bahan yang boleh membantu melambatkan proses penuaan, ia dapat membantu sistem berfungsi dengan normal, mengaktifkan sel, membantu tubuh badan kita menjalankan pembiakan sel dengan baik, mencegah pengerasan arteri dan melegakan ketegangan untuk mencapai pencegahan penuaan dan memperkuatkan organ ginjal.

MENCEGAH KANAK-KANAK DARIPADA KEKURANGAN VITAMIN:
Spirulina dapat membekalkan vitamin dan mineral, ia dapat membantu menyelesaikan masalah kekurangan vitamin. Terutamanya kanak-kanak memerlukan kalsium, zink, besi dan mineral lain-lain lagi.

DIET:
Spirulina ialah sejenis makanan yang penuh dengan protein. Seandainya orang yang sedang diet dan mengambil spirulina, ia dapat mengimbangkan vitamin yang diperlukan. Selain itu, ia juga dapat mencegahkan haba dan lemak yang berlebihan tertimbun di dalam tubuh badan kita.

MENCEGAH DARI KELESUAN:
Dalam spirulina terdapat pelbagai asid amino, vitamin dan kalsium, ia dapat membantu menyimbangkan sistem-sistem dalam tubuh badan kita. Disamping itu, ia juga boleh membantu kita mencegah daripada kelesuan atau kekurangan oksigen dan memberi tenaga kepada  kita.

MELINDUNGI KULIT:
Dalam spirulina terdapat banyak klorofil, ia boleh mengawal pertumbuhan sel-sel, membantu pertumbuhan yis dan membantu mempercepatkan metabolisme sel kulit serta dapat menyembuhkan luka-luka dan kesan dari pembedahan. Kandungannya termasuk vitamin A, E, K dan B serta diperkayakan dengan kalsium dan Vitamin B kompleks. Ini dapat menjaga kesihatan kulit, mencegah lemak tertimbun, warna kulit gelap dan kering serta mempunyai fungsi melambatkan penuaan. Di samping itu, spirulina dapat meningkatkan kuasa penglihatan, memulihkan katarak yang diakibatkan oleh diabetes; merawati sembelit, buasir, mempercepatkan pemulihan luka, mengurangkan keguguran rambut, menguatkan gusi dan ia juga sangat berkesan untuk sakit sendi, barah hati, kesukaran untuk lena dan tekanan jiwa.

FUNGSI UNTUK MENGGALAKKAN KESIHATAN:
* Spirulina dapat menurunkan kolesterol
* Beta Karotena dapat menurunkan risiko pelbagai penyakit barah
* Spirulina dapat membentuk L-Bipidus
* Spirulina dapat mengurangkan kesan sampingan ubat terhadap ginjal
* Ia sesuai bagi kanak-kanak yang tidak mencukupi vitamin dan seimbangkan vitamin yang diperlukan 
   Phyeoeyanin berguna dalam fungsi keimunan
* Zink di dalamnya berkesan untuk memulihkan penyakit Anemia
* Ia dapat membantu memulihkan luka pada kulit dan membasmi kuman.

Maklumat lain yang berkaitan dengan Spirulina yang dikaji oleh pakar kesihatan
 1. The Okinawa   Program, Learn the Secrets to Healthy Longevity, Bradley J.WIllcox, M.D.,D.Craig  Willcox, Ph.D and Makoto Suzuki, M.D,pg 114-115.
 2. 营养治疗的处方百科,写明哲博士总审订,第94项。
 3. 司巴奴那的秘密,食品科学研究会著,封底。
 4. SOD预防成人病,刻酸恢复年轻,螺旋藻,工业博士,黄堂庆云,第127-128项。
 5. 21世纪超级自然食物蓝绿藻的健康革命,台北医学院保健营养学研究所所长,系主任。教授,谢明哲博士审订,131项。
 6. SOD预防成人病,刻酸恢复年轻,螺旋藻,工业博士,黄堂庆云,第62-190项。
 7. The Truth About Spirulina, Documented Result by User and Health Whole Care Professionals, pg 142.
 8. 台湾临床实证的螺旋藻疗效,农学博士,江晃荣著,第105项。
 9. The Secrets Of Spirulina, Medical Diacoveries of Japanese Doctor, Christopher Hill P. D,D.Sc., pg71
 10. Superfood for Optimum Health: Chlorella and Spirulina, by Mike Adams, the Consumer Wellness Research Center, pg 17
 11. SOD预防成人病,刻酸恢复年轻,螺旋藻,工业博士,黄堂庆云,第649-51项。
 12. A Diet For A New America: How Your Food Choice Affect Your Health, Happiness and the Future of Life on  Earth,by John Robbin, pg 255, pg 265 & pg271.
 13. 螺旋藻的惊人疗效,自然医学学会会长,森下敬一著,第55项。
 14. Spirulina : Food  For A Hungry World, Hiroshi Nakamura, pg 26.
* 身心灵整体健康,雷久南著.
* 医生也使用的癌症克星,七种神奇的机能性食品,旭丘光志著。
* 硷回一条命,Dr, Wu 吴佩琪博士著。
* 吃的营养学观,享誉国际营养学先驱,载维丝著。
* 微量元素与健康,王三根编著。
* Nutrient-Rich, Immune Boosting, Detoxifying  Green Food Blue-Green Algae, by Rita Elkins, M.H.
* Spirulina- The microscopic nutrient powerhouse and how it protects and restores health, by Jack Josep Challem.
* Spirulina Micro Food Macro Blessings, Harald W. Tietze.

Web Berkenaan
 
Dua atau tiga kali sehari
Orang Dewasa : 5 hingga 10 biji setiap kali
Kanak-kanak : 1 hingga 4 biji setiap kali (umur 12 ke bawah)

Khasiatkan 60 trilion sel anda setiap hari, Spirulina Plus Booster rakan nutrien anda dan keluarga anda Sepanjang hayat!