Fungsi Maca Oligo

Fungsi MACA

Meningkatkan kecergasanmenentang keletihanmengurangkan tekananmengawal emosi, mengurang Kerunsingan dan tekanan Jiwa, memperbaiki dan meningkatkan tenaga batin, meningkatkan kesuburan melegakan Simptom Asma, sakit-sakit Pirai, Simptom wanita putus haid, kawalan kepada fungsi Endokrin, mencegah pertumbuhan tumor, pencegahan dan pengubatan Kepada pelbagai jenis Penyakit Anemia.
Fungsi Oligo

Oligo kaya dengan gentian yang boleh larut dalam air, ia berperanan sebagai nutrien kepada L-Bifidus dan membantu dalam pembiakan bakteria yang berguna di dalam usus. Menghalang pembiakan bakteria yang berbahaya dan merangsang kesempurnaan pembiakan bakteria yang berguna dalam usus. Ini akan melaraskan fungsi perut dan usus bagi penyesapan nutrien dan mineral dengan baik, khasnya kalsium dan magnesium, mengurangkan pengeluaran toksin dalam usus, pengaktifan kepada sel-sel tubuh badan, menghalang dan melambatkan penuaan sel, mengawal sistem keimunan dan mengurangkan jangkitan virus penyakit barah yang berbahaya dalam usus, pencegahan dan rawatan kencing manis, melindungi dan membersihkan alam sekitar sistem pendalaman dalam tubuh badan,  merendahkan kolesterol darah, lemak neutral dan gula darah, memperbaiki badan yang berasidimerangsang daya sistem keimunan, membersihkan darah, mencegah sembelit dan buasir, menentang kepenatan, berkalori rendah dan tidak kepanasan, menolong sistem pembuangan berfungsi dengan baik, kentut dan pembuangan air besar tidak berbau busuk. Anda boleh menikmati cita rasa manis sementara itu mendapatkan kesihatan.
Petikan dari surat khabar < Mei Ri Xin Bao > Tian Jin -  Kesihatan Terkini – Muka Surat 26 ( 28-2-2004)
Kaum lelaki tekun berusaha mencarikan rezeki untuk menyara keluarga dan keselesaan hidup di samping menjaga maruah peribadi. Selama ini, Kaum lelaki telah dianggap sebagai pembela kepada orang lain tetapi bukannya yang dibela. Oleh yang demikian, mereka telah mengabaikan kesihatan diri sendiri dan ini telah menjadikan mereka sebagai golongan yang sentiasa menghadapi masalah kesihatan. Sebenarnya keadaan tubuh badan seseorang lelaki mulai uzur pada umur 30, manakala sistem metabolisme pula semakin berundur 2% dalam setiap 10 tahun. Inilah puncaknya mereka ini mengalami masalah-masalah kesihatan, terutamanya “ Kurang Nafsu Seks ”  dan “ Mati Pucuk “.  Selain itu, mereka akan mengalami kesan-kesan seperti senang penat, sakit pinggang dan otot, daya peringatan merosot, tidak dapat menumpulkan perhatian dan keguguran rambut. Sebagai seorang lelaki, “ Kekurangan Nafsu Seks “ dan “ Mati Pucuk”   bukannya hanya suatu masalah peribadi, sebenarnya ini adalah kesan yang ditimbulkan oleh hormon-hormon dalam badan! Perembesan hormon yang tidak sempurna atau tidak seimbang akan mempengaruhi pelbagai fungsi  tubuh badan manusia.

Sebilangan besar antara golongan lelaki yang mengalami masalah (Lelaki) bertungku lumus  mencari cara saintifik yang lebih berkesan supaya “lebih tahan lama”(dalam menjalani perhubungan seks dengan pasangan) Maka ini,  “ MACA “ boleh di katakan berkesan memenuhi impian mereka agar benar-benar menjadi seorang lelaki yang Teguh !
Kayetanuo, Universiti di Peru telah membuat satu kajian terhadap 60 orang lelaki veteran, mereka dibahagikan kepada dua kumpulan di mana satu kumpulan pengambilan “ Ubat Penenteram” dan satu lagi pengambilan  “ Kapsul MACA”. Selepas 12 minggu, mereka yang mengambil MACA didapati nafsu seks meningkat 180% - 240%, bilangan Sperma dan kecergasan Sperma juga meningkat satu kali ganda daripada biasa setelah pengambilan MACA begitu penuh dengan kesemarakan dan khayalan terhadap seks.

Pengambilan pengaktif dari luar hanya berkesan buat sementara waktu sahaja tetapi tidak akan berkekalan. Sekiranya seseorang lelaki terlalu bergantung, kesihatannya terjejas. Manakala, pengambilan MACA hanya menggalakkan proses rembesan dalaman badan secara semula jadi, memperseimbangkan semula hormon yang matang, menjadikan nafsu seks lelaki sentiasa berkekalan, begitu cergas dan bertenaga.

Pengambilan MACA secara berterusan sebagai suatu proses pemulihan untuk tempoh 20 hari. Kesannya, dalam tempoh masa pemakanan  5 – 10 hari yang pertama adalah proses pengubah suaian, 10 - 20 hari adalah proses pemulihan, 20 - 40 hari adalah proses peningkatan, selepas 40-60 hari akan mencapai proses kesempurnaan. MACA dengan keseluruhannya merangsang tenaga batin kaum lelaki, anda akan merasai keseronokan sebagai seorang lelaki lebih sempurna.
Peninjauan Praktikal
Menurut catatan ke atas pengambilan Maca selama 30 hari ke atas jenis penyakit-penyakit, 1680 kes kelemahan jiwa dan kepenatan badan dapat  diatasi, berkesan menghilangkan keletihan mencapai tahap 92.2%; 340 kes ketidakstabilan haid kembali menjadi normal, kadar keberkesanannya 88.7%; 1120 kes kekurangan nafsu seks dapat dipertingkatkan, kadar keberkesanan mencapai 94.6%’ 660 kes yang mempunyai masalah tenaga batin mendapati kesan yang baik, berkesan baik 75.65%.  Kini pengajian kepada Maca di dunia sedang dilalukan secara besar-besaran.

Keadaan Sebelum
Bilangan orang
Tempoh masa
Kadar
berkesan
Penat, tidak bertenaga Penat, tidak bertenaga
1680
30hari
 92.2%
Tekanan jiwa
230
30hari
69.6%
Mandul
300
60hari
66.7%
Ketidakstabilan haid
 620
30hari
88.7%
Simptom Wanita Putus Haid
340
30hari
73.5%
Kurang nafsu seks
1120
30hari 
92.2%
Peningkatan bilangan sperma
300
60hari 
60.0%
Mati pucuk
470
60hari
69.4%
Simptom klimakterik lelaki
310
30hari
77.4%
Masalah tenaga batin
660
60hari
75.6%
Tekanan darah tinggi
740
60hari
70.3%
Kencing manis (Diabetes)
210
60hari
57.1%
Sakit Pirai
310
60hari 
82.0%
Radang salur bronkus
130
60hari
84.6%
Penyakit tulang rawan
160
60hari
 62.5%
Penyakit anemia
440
60hari
86.4%
Sembelit
 230
30hari
 62.7%

MACA Increases Physical Resistance
Experiment Results:
Some mice were placed in a pool, and the time each mouse swam was controlled until their death. Reference group: Last an average of 700 seconds. MACA group: Last an average of 1300 seconds.
Source: Universidad Cayetano Heredia (Lima-Perú)

Physical Force Increase
Experiment Results:
Some rats were introduced in a pool with low temperature. Then, after taking them out, the oxygen consumption was registered until they recovered their normal temperature. Reference group: 98 (oxygen consumption ratio) MACA group: 86 (oxygen consumption ratio)
Source: Universidad Cayetano Heredia (Lima-Perú)
 
Physical Force Increase
Experiment Results: Stress ratio
Small amounts of electricity were discharged in the rats of both groups with an interval of 12 hours. 4 inspections were made, and the different parameters found were. Reference group: 28 - 37 - 37 - 32MACA group: 19 - 21 - 22 - 1924 hours later, the more notorious difference were registered between the two groups. The reference group had parameter 13 of stress, while the MACA group had 0 in the stress parameter.
Source: Universidad Cayetano Heredia (Lima-Perú)
 
Pro Aphrodisiac Property (Thesis: Sexual desire increase)
Experiment Results:Stress ratio
Male rats were sacrificed from both groups.Their testicles were taken and the number of spermatozoids were counted.An ovariotomy was made to female rats of both groups.. It was observed that the MACA group had more spermatozoids and these were more active.In the reference group of female rats, they found 19 gametocytes and 2 ovules. In the MACA group, 25 gametocytes and 6 ovules were found.
Source: Dr. Gloria Chacón 1961

 
Fertilization property
Experiment Results: Stress ratio
Two group of rats were picked, each one with 2 male rats and 8 female rats and a comparative study was made. Six months after it, the reference group had 37 new rats, while in the group fed with MACA, 47 rats were born.
Source: Dr. Gloria Chacón 1961

The experiments and analysis prove that MACA doesn't contain prohibited components, or other additional ingredients.
Toxicity Test: Maca is given to rats, the equivalent to 15g. for each kilogram of body weight during 72 hours. There's no case of death or poisoning registered. MACA has no toxic effect.
Reaksi Selepas Pengambilan MACA-OLIGO
10-20 hari:
keadaan tidak  bertenaga dan tidak cergas jelas menukar baik, tidak senang kepenatan dan boleh
tidur dengan baik.
30-40 hari:
air muka menjadi baik, daya ingatan menukar baik, reaksi dungu dan keadaan tidak mampu
menumpu perhatian jelas berubah; keadaan sakit pinggang berkurangan, tenaga batin yang merosot
disebabkan oleh keletihan dapat kesan pemulihan yang baik.
40- 60 hari:
kulit kelihatan lebih bercahaya dan sihat, kuat dan bertenaga, bersemangat, senang  lena,
peningkatan daya antibodi bagi menentang penyakit, tidak senang menghidapi selsema;     
peningkatan tenaga batin, mengatasi perasaan keletihan selepas menjalani perhubungan seks.
                     
60- 120 hari:
kesan-kesan baik yang dapat dalam peringkat kedua diperkukuh, perubahan baik sepenuhnya bagi
kesihatan badan dan peningkatan daya pemikiran, emosi tidak seimbang dan keadaan ketidakstabilan
fisiologi yang disebabkan oleh keletihan dapat diatasi sepenuhnya, taraf kesihatan badan meningkat
dan fungsi fisiologi dan fizikal seumpama kembali ke usia 25.
 KKM-163/ S/25 jld50