Kenali LB life boosterTANPA BERPUASA,
MAKAN SEPERTI BIASA...

MINUMAN LANGSING SEMULAJADI
Untuk bentuk  badan yang langsingdalam tempoh 14 Hari
Anda boleh mempunyai badan yang langsing disamping menikmati makanan kesukaan anda. LIFE BOOSTER PLUS adalah jawapan anda! LIFE BOOSTER PLUS dibuat daripada gentian bergred tinggi seperti soluble fiber, Red Yeast Rice dan Nattokinase, ia boleh menolong anda membakar lemak berlebihan dan mengurangkan berat badan anda dengan mudah. Produk ini adalah selamat, berkesan dan ia boleh memberi anda badan yang sihat tanpa melalui proses diet yang pilu dan tanpa menukar cara pemakanan anda.

KANDUNGAN LIFE BOOSTER PLUS ( KOPI / KACANG SOYA )
Isolate protein, Whey Protein, Red Yeast Rice, Soluble Fiber, Fructose, Green Tea, L-Carnitine, Nattokinase

SOLUBLE FIBER
Gentian boleh larut adalah gentian yang boleh didapati dalam sayuran. Gentian ini ditambahkan ke dalam LIFE BOOSTER PLUS di mana ia adalah bijirin yang dikategorikan sebagai gentian semula jadi yang terbaik. Gentian ini boleh melarut di dalam isi perut menambah kandungan di dalam isi perut dan berasa kenyang. Ia akan mempercepatkan pengangkutan ke usus besar, di samping dapat mengurangkan masalah sembelit dan masalah kanser sistem pencernaan. Gentian ini adalah unsur yang diperlukan oleh setiap orang dimana ia adalah untuk keseimbangan nutrien, pengawalan kandungan gula dan juga kandungan kolesterol badan.
L-CARNITINE
L-Carnitine sebenarnya adalah vitamin bernutrien. Ia adalah berkait rapat dengan vitamin B (B1). Fungsi utamanya ialah meningkatkan sistem keimunan badan. Ia memainkan peranan yang penting dengan membolehkan agen badan diguna semula. Ia menghantar lemak berlebihan kepada sel pembakar lemak. Tanpa L-Carnitine, lemak berlebihan tidak dapat diangkut dan tidak dapat dibakar walaupun anda membuat banyak senaman ataupun diet. L-Carnitine menolong metabolisme dan ia menghasilkan tenaga dan mempertingkatkan tenaga fizikal.
TEH HIJAU
Merujuk kepada laporan yang dipaparkan oleh Jabatan Kesihatan New York, Teh Hijau mempunyai kebolehan bagi pembuangan toksid dan boleh menghalang kanser. Ia juga adalah anti-oksida yang baik dan lebih kuat berbanding dengan vitamin C dan E. The Hijau juga boleh mengawal tekanan darah tinggi, melancarkan pengedaran darah dan memperbaikan kandungan kolestrol yang baik ( HDL-cholesterol ) dalam badan kita.

WHEY PROTEIN
Whey Protein kaya dengan MCAA dan asid amino yang diperlukan, ia lebih mudah diserap oleh badan untuk pertumbuhan berbanding dengan protein kacang, mempercepatkan pembinaan  otot yang lebih anjal. Disamping itu, ia menolong mempercepatkan pembakaran lemak.

FIBER PELANGSINGAN EPAL
Sumber yang kaya dengan serat pelangsingan serta mengandungi vitamin A,B,C dan lebih dari 10 jenis nutrient yang lain. Ia juga amat kaya dengan phytochemicals anti-oksidah yang boleh ditemui di dalam tumbuhan, buah-buahan dan sayuran. Kandungan fiber yang tinggi ini membantu memperlahankan pelepasan gula ke dalam badan. Ini menolong mengawal paras gula dalam darah dengan lebih stabil, memperbaiki sistem pembuangan najis (fungsi usus) mengurangkan risiko strok, kanser prostat, kencing manis jenis II dan asthma. Epal juga boleh menyekat masalah berkaitan pertubuhan, menghalang kedutan kulit dan membantu penurunan berat badan.
RED YEAST RICE
Red yeast rice adalah nutrien suplemen semulajadi di mana ia dapat mengurangkan
paras kolestrol. Ia digunakan oleh orang cina sejak Dinasti Tang dan di Jepun. Ia dikategorikan sebagai makanan Premium Suplemen sihat.Kajian terhadap 1000 pesakit yang bertekanan darah tinggi dan berkolestrol tinggi menunjukkan bahawa selepas mereka mengambil red yeast rice selama 8 minggu, paras kolestrol mereka berkurangan sebanyak 32% dan tanpa kesan sampingan.
PSYLLIUM HUSK
Psyllium Husk adalah fiber yang terdapat dari Plantago Ovata. Ia digunakan bagi mengurangkan berat badan dengan memberikan kesan melembutkan najis dan menambah bilangan kandungan pembuangan najis. Disamping itu, Psyllium Husk dapat memelihara Kolesterol yang baik dan seimbangkan taraf pengaliran darah bagi kesihatan badan.
GENTIAN KELAPA SAWIT
- Mengekalkan kesihatan sistem pencernaan
- Seimbangkan taraf kandungan gula dalam darah
- Mencegah dari panyakit saraf penafasan dan strok
- Mencegah dari barah usus dan kanser payu dara
- Berkesan untuk mengawal berat badan
- Menurunkan kolesterol dalam darah
- Seimbangkan bilangan bakteria berguna di dalam usus
- Mencegah dari sembelit
NATTOKINASE
Nattokinase adalah sejenis Fibrinolitik Enzim yang baik dan dipetik daripada makanan tradisional orang Jepun yang dipanggil Natto. Natto merupakan penapian keju dimana ia telah dipergunakan di Jepun lebih 100 tahun. Ia amat disukai kerana rasanya yang baik dan disamping itu Natto juga dikenali sebagai penawar jantung dan pembulu (Vaskular) penyakit.

Nattokinase adalah selamat digunakan berdasarkan kegunaan tradisional bagi jangka masa yang panjang. Nattokinase mempunyai banyak faedah kerana ia senang didapati, berkesan dan boleh digunakan sebagai pengawar. Ia juga membawah kesan yang lebih panjang. Contoh kandungan Pyrazine dan Enzim didalam Nattokinase dapat membantu mengurangkan pembekulan darah menerusi Fibrinolitik dan halangan daripada Plasma Protein “plasminogen activator inhibitor 1” Ini akan membantu mengelakan dari Thrombosis, sebagai contoh “ Sakit Jantung” dimana berkenaan dengan paru-paru ataupun Strok.

Natto juga kaya dengan Vitamin K, di mana ia berkaitan dengan pembentukan pengikatan-kalsium di dalam protein, membantu pengikatan tulang dan mencegah osteoporosis. Natto juga dikatakan mempunyai kesan antibiotic, meningkatkan pencernaan, mencegah menjadi gemuk dan lihat lebih muda. Ia merupakan makanan berdiet semulajadi yang stabil bagi risalah pengambilan makanan dan disamping itu menolong penukaran PH dan suhu badan.


LIFE BOOSTER PLUS - STANDARD ANTARABANGSA
Ia memenuhi 5 Produk Langsingan “ WHO ”
    (i)    Tidak Perlu Puasa          
    (ii)   Tidak Julap          
    (iii)  Tidak akan Kehilangan Tenaga          
    (iv)  Tiada Pendehidratan         
    (v)   Tidak Memantut

KAEDAH UNIK MELANGSINGKAN BADAN
(i)  Menyahtoksik & pembersihan system dalaman                  
(ii) Mencegah pembinaan lemak dan membakar lemak yang berlebihan.
(iii) Meneguhkan                        
(iv) Menguatkan badan             
(vi) Tidak memantul
Proses Pembuatan HACCP Formula dari Bio-Teknologi tinggi Jepun
UNTUK PENGGUNAAN YANG DISYORKAN
1. Sesiapa yang lebih berat boleh mengambil 2-3 uncang sehari selepas makan.
2. Bagi suplemen am untuk kesihatan, adalah 1 hingga 2 uncang sehari.
NOTA PENTING
  1. Adalah digalakkan lebih mengambil air yang segar, dicadangkan mengambil air di antara 2000ml dan  2500ml sehari. (Ini kerana penguraian lemak 1 gm memerlukan 10ml air)
  2. Adalah dicadangkan mengambil produk kita dalam 45 hari sebagai satu proses lengkap. Bagi sesiapa yang mengalami berat yang berlebihan atau ketidakseimbangan hormon, adalah dicadangkan jangan berhenti mengambil produk ini pada setengah proses jika ingin melihat keputusan yang baik.
  3. Bagi mendapatkan keputusan yang baik , adalah dicadangkan supaya tidak mengambil sebarang perubatan lain atau sebarang bahan berbentuk dadah semasa menggunakan LB Life Booster Plus.
  4. Kekalkan amalan pemakanan yang baik, dan makanan berkandungan gula yang rendah. Bersama-sama dengan senaman yang secukupnya akan membantu anda mendapatkan keputusan yang lebih baik
REAKSI PEMULIHAN
Dalam proses mengambil produk LB Life Booster Plus, orang yang terlalu gemuk, badan yang lemah atau mempunyai pengedaran darah yang buruk, akan mengalami pelbagai jenis reaksi positif seperti: pening kepala, sakit kepala, insomnia, panas badan, sakit badan, kekebasan, ketaknalaran kitaran haid, kehilangan tenaga dan sebagainya.Reaksi pemulihan perlu untuk meningkatkan “keupayaan pemulihan semulajadi dalam naluri badan manusia”, dan menjalankan “penghidupan sel-sel semula serta mengaktifkan organ-organ dalam mekanisme”, untuk mencapai pemulihan yang sepenuh. Reaksi pemulihan adalah berdasarkan proses-proses seperti berikut:

KEGATALAN KULIT ATAU RUAM
Tanda detoxifikasi, biasanya berlaku terhadap pesakit dengan fungsi hati yang lebih lemah.

KESAKITAN BADAN
Fungsi therapeutic semulajadi detoxifikasi, yang berlaku ke atas pesakit dengan badan asidik dan kesihatan yang lebih lemah. Teruskan hidangan ini, kesakitan akan semakin berkurangan.

DENYUTAN JANTUNG MENINGKAT, TANDA PENING KEPALA
Lazimnya dialami oleh pesakit dengan kandungan gula dalam darah yang rendah dan kesihatan yang lemah. Pemulihan semulajadi detoxifikasi dan pembakaran lemak meningkatkan kadar metabolism, ini menyebabkan pengaliran darah yang lebih baik. Dinasihatkan supaya mengurangkan pengambilan kopi kepada setengah uncang untuk 4 ke 6 hari, dan kembali dengan uncang penuh selepas 6 hari.

SAKIT PERUT, KERAPKALI MEMBUANG AIR BESAR, BAU BUSUK
Reaksi positif dalam pencucian usus dan detoxifikasi yang disebabkan oleh toxin yang terlalu banyak dalam usus. Jika keadaan begini berterusan, dicadangkan mengurangkan pengambilan kepada setengah uncang untuk 4 ke 6 hari, dan kembali dengan uncang penuh selepas 6 hari.

AKTIF PADA WAKTU MALAM, TIDAK DAPAT LENA
Tanda detoxifikasi jangka pendek dan kebolehan pemulihan sendiri, disebabkan peningkatan kadar metabolism dan pengaliran darah yang lebih baik dalam hati. Dicadangkan mengurangkan pengambilan kepada setengah uncang untuk 4 ke 6 hari, dan kembali dengan uncang penuh selepas 6 hari.

TEMPOH HAID DIPANJANGKAN, JUMLAH HAID BERTAMBAH
Tanda detoxifikasi jangka pendek, wanita dengan ketaknalaran kitaran haid dalam metabolism akan menghadapi tanda yang tidak normal seperti tempoh haid yang lebih panjang, jumlah haid bertambah atau berhenti sementara.  

Dalam proses “detoxifikasi” dan “pembakaran lemak”, badan manusia pasti akan mengalami kesakitan. Selepas “toxin”, lemak dan “penyakit” dikeluarkan dari badan, ia akan sembuh dengan semulajadi. Sebaliknya, berhenti mengambil semasa tanda-tanda “reaksi pemulihan” terjadi akan menyebabkan “penyakit” susah disembuhkan. Oleh demikian, selepas mengalami proses “reaksi pemulihan”, anda akan dapat bentuk badan yang lebih kurus, sihat dan segar.