Kenali Life Cleanse

KELAPA SAWIT
100%
MINUMAN BERASASKAN TUMBUHAN
TANPA KESAN SAMPINGAN
 • Pembersihan sistem dalaman
 • Penambahan Bakteria L.Bifidus dalam usus
 • Membekal nutrient yang diperlukan oleh bakteria yang berguna
 • Menyahtoksik sel badan
 • Mengaktifkan sel badan
 • Menghalang pertambahan lemak
 • Membakar lemak berlebihan
 • Menguatkan sistem endokrin
 • Merangsangkan metabolisma
 • Menguatkan sistem imun badan
 
2 KALI GANDA FIBER
PEREDARAN DALAMAN
Seorang dewasa biasanya membawa 5Kg sisa najis di dalam usus besar. Jika dibiarkan terlalu lama di dalam usus, ia akan diekstrak semula oleh tubuh untuk penambahan nutrient. Lama kelamaan, saiz najis akan bertambah halus sehingga ia boleh diserap oleh salur darah. Melalui salur darah , apabila sisa najis ini teredar ke seluruh badan, ia akan mula membisakan setiap organ dan sel darah badan kita. Untuk memastikan peredaran dalaman yang sempurna, kita bukan sahaja perlu menyahtoksik tetapi juga mengurangkan pembiakan bakteria yang membahayakan dengan merangsangkan pembiakan bakteria yang diperlukan oleh tubuh. Pembekalan nutrient atau zat yang betul akan menggalakkan pertubuhan bakteria yang berguna dan inilah cara yang terbaik untuk menyahtoksik dan mengekalkan peredaran dalaman yang sihat.

SEGITIGA EMAS UNTUK USUS YANG SIHAT
Mengembalikan usus kepada tahap atau keadaan asal adalah suatu proses dalaman yang sangat penting agar kita sentiasa sihat dan cantik. Untuk mencapai tahap kesihatan yang optima, pengambilan pelbagai jenis zat dan nutrient adalah penting. Di samping itu, pencernaan dan penyerapan yang baik terhadap zat dan nutrient juga sama penting. Oleh itu, menjaga kebersihan usus adalah sangat penting di samping mengimbangi bilangan bakteria berguna di dalamnya. Ia akan melancarkan pencernaan makanan dan asimilasi Nutrient.  3 komponen ini sangat diperlukan bagi memastikan usus yang sihat:
 
> Fiber (serat) Pelangsingan > Oligosaccharide  > Probiotik
LIFE CLEANSE mengandungi kesemua 3 komponen ini pada kadar yang seimbang, membentuk Segitiga Emas; sinergi 3 komponen ini menghasilkan usus yang bersih dan sihat.
 

 
ISOMALTOOLIGOSACCHARIDES ( OLIGO)
Oligo adalah sejenis gula yang didapati terutamanya di dalam buah-buahan. Di Jepun, ia digunakan di dalam lebih daripada 450 jenis makanan. Ia diasimilasikan di dalam tubuh lebih perlahan daripada gula biasa, namun Oligo pada dasarnya mengandungi nilai zat yang sama serta lebih diinginkan. Oliga terurai lebih perlahan kerana ia tidak menggunakan insulin, sebaliknya ia diuraikan oleh enzim di dalam usus. Ia adalah gula yang lebih selamat digunakan dan membantu mengurangkan risiko kencing manis dan kolesterol tinggi.
 
SERBUK PROBIOTIK
Serbuk Probiotik membantu, Menghalang Kanser Pengoksidaan sel Menguatkan sistem imun Merangsang metabolism Meningkatkan penyerapan Kalsium
 
LANGSING DAN RAMPING
SERBUK OREN
Ia mengandungi antara bahan paling aktif yang merangsangkan kelenjar adrenal merembeskan BETA 3 untuk menguraikan lemak. Ini menggalakkan proses pembakaran lemak, meningkatkan selera makan dan metabolism.

ASID SITRIK
Asid ini dapat digunakan untuk membakar lemak dan menukar keadaan badan supaya lebih beralkali dan mengurangkan pertubuhan lemak dalam badan.

MENGUATKAN BADAN
FIBER OAT
Membantu mengurangkan kolesterol, mengelakkan daripada serangan sakit jantung dan tekanan darah tinggi. Ia kaya dengan kumpulan Vitamin B dan mineral. Ia membantu menghapuskan buasir, melegakan sembelit dan melambatkan proses penuaan, kulit  menjadi lebih lembut dan kelihatan lebih ceria.

SPIRULINA
Ia merupakan sejenis tumbuhan laut mikroskopik yang kaya dengan gabungan nutrien dan zat yang paling menyeluruh yang diperlukan oleh tubuh manusia. Spirulina kaya dengan protein, vitamin, klorofil, beta kerotin, dan lain-lain mineral yang diperlukan setiap hari oleh ubuh kita. Penggunaanya secara berterusan dalam jangka panjang akan meningkatkan potensi tenaga dan daya ketahanan badan. Memperbaiki imbangan hormon, meneutralkan nilai PH badan dan menghindarkan daripada jangkitan pelbagai jenis penyakit.

FIBER PELANGSINGAN EPAL
Sumber yang kaya dengan serat pelangsingan serta mengandungi vitamin A,B,C dan lebih dari 10jenis nutrient yang lain. Ia juga amat kaya dengan phytochemicals anti-oksidah yang boleh ditemui di dalam tumbuhan, buah-buahan dan sayuran. Kandungan fiber yang tinggi ni membantu memperlahankan pelepasan gula ke dalam badan. Ini menolong mengawal paras gula dalam darah dengan lebih stabil, memperbaiki sistem pembuangan najis (fungsi usus) mengurangkan risiko strok, kanser prostat, kencing manis jenis II dan asthma. Epal juga boleh menyekat masalah berkaitan penubuhan, menghalang kedutan kulit dan membantu penurunan berat badan.

ALFAFA
Mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral (memperlahankan proses penyerapan kolesterol dan menghalang arteslosklerosis), protein, asid amino, vitamin A, B1, B2, B6, C, D, E, K, kalsium, magnesium, zat besi dan zink serta pelbagai lagi. Sindrom Prahaid, Anemia, asid urik berlebihan, sakit sendi dan ketidakseimbangan hormon, boleh disembuhkan dengan Alfafa.

GENTIAN KELAPA SAWIT
>Mengekalkan kesihatan sistem pencernaan                 >Berkesan untuk mengawal berat badan
>Menurunkan kolesterol dalam darah                        >Seimbangkan taraf kandungan gula dalam darah
>Mencegah dari panyakit saraf pernafasan dan strok         >Seimbangkan bilangan bakteria berguna di dalam usus
>Mencegah dari barah usus dan kanser payu dara
>Mencegah dari sembelit
 
Minyak masak yang timbul di atas air
Penambahan dua kali ganda Fiber minyak kelapa sawit

    
                                                             Lemak yang tenggelam
Kajian Fiber Minyak Kelapa Sawit
Setelah membuat kajian menunjukkan pertambahan 2 kali ganda fiber minyak kelapa sawit dapat berkesan membalut lemak minyak masak yang timbul di atas air

SESUAI UNTUK SEMUA UMUR DAN KEADAAN
<Pesakit penyakit kronik> <Jerawat dan Jeragat> <Sembelit dan buasir> <Nyayuk, pra-penuaan dan lemah badan> < Pesakit kanser
<Melebihi berat atau kurang berat badan> <Sistem imun yang lemah> <Hati, usus dan perut yang lemah> <Mereka yang pentingkan kesihatan

CARA PEMAKANAN
Minum setengah jam sebelum makan. Masukan 1 uncang Fibre Cleanse ke dalam segelas (200ml) air sejuk atau suam. Kacau dan minum dengan segera. Selepas setengah hingga satu jam, minum segelas air kosong.

CADANGAN PENGGUNAAN
Untuk mengekalkan kesihatan optima, minum 2 kali sehari. Sebelum sarapan dan sebelum makan malam.

REAKSI - REAKSI POSITIF SELEPAS PENGGUNAAN FIBER LIFE CLEANSE
Jangka Masa Pendek : Guna selama 3-6 hari
 • Kerap buang air besar. Kerap pergi ke tandas. Najis yang menyumbat saluran kolon disingkirkan.
 • Perut tidak selesa dan mengandungi gas berlebihan. Ini ialah reaksi penyahtoksikan yang semulajadi di tubuh kita.
 • Jika PH tubuh anda berasid atau anda pernah mengidap penyakit dahulukala, bahagian-bahagian lemah tubuh anda mungkin berasa sakit.
 • Najis timbul di permukaan air, berwarna kuning keemasan. Ini menunjukkan sistem pencernaan dan keadaan tubuh telah diperbaiki.
 
Jangka Masa Sederhana : Guna selama 6-45 hari
 • Mengurangkan kandungan air di dalam kolon. Kandungan toksin di dalam najis juga diturunkan.
 • Mencegah toksin yang tidak diingini daripada terserap ke dalam tubuh dan mengurangkan bebanan sistem hati.
 • Toksin di dalam setiap organ dan aliran darah akan dikurangkan secara perlahan. Paras oksigen akan meningkat dan anda rasa lebih bertenaga.
 • Pada masa ini, paras toksin di dalam tubuh akan menurun secara drastik anda berasa lebih sejahtera dan wajah juga kelihatan lebih berseri.
 • Melaraskan sistem hormon dan meringankan ketidak-seimbangan hormon. Ini dapat mencegah warna kulit yang kemerah-merahan, pempigmenan kulit dan jagat.
 • Jika anda mempunyai tekanan darah tinggi,  mengidap penyakit hati  atau penyakit membawa maut yang lain, ia akan mula sembuh atau dilegakan dengan nyata sekali.
Jangka Masa Panjang : Selepas 45 hari
 • Semua toksin di dalam tubuh akan disingkirkan.
 • Apabila penyakit di tubuh anda semakin ringan, anda mula pulih secara beransur-ansur.
 • Keupayaan untuk mencegah penyakit daripada merebak sangat tinggi. Ini membolehkan anda mencapai kesihatan semulajadi, panjang umur dan kekal bersemangat.
Life Cleanse
REAKSI PEMULIHAN
Dalam proses mengambil produk Life Cleanse, orang yang terlalu gemuk, badan yang lemah atau mempunyai pengedaran darah yang buruk, akan mengalami pelbagai jenis reaksi positif seperti : pening kepala, sakit kepala, insomnia, panas badan, sakit badan, kekebasan, ketaknalaran kitaran haid, kehilangan tenaga dan sebagainya. Reaksi pemulihan perlu untuk meningkatkan “keupayaan pemulihan semulajadi dalam naluri badan manusia”, dan menjalankan “penghidupan semula sel-sel serta mengaktifkan organ-organ dalam mekanisme”, untuk mencapai pemulihan yang sepenuh.

Reaksi pemulihan adalah berdasarkan proses-proses seperti berikut:

KEGATALAN KULIT ATAU RUAM
Tanda detoxifikasi, biasanya berlaku pada pesakit dengan fungsi hati yang lebih  lemah.

KESAKITAN BADAN
Fungsi therapeutic semulajadi detoxifikasi, ini berlaku ke atas pesakit dengan badan asidik dan kesihatan yang lebih lemah. Digalakkan terus mengambil Life Cleanse dan kesakitan akan semakin berkurangan.

DENYUTAN JANTUNG MENINGKAT, TANDA PENING KEPALA
Lazimnya berlaku ke atas pesakit dengan kandungan gula dalam darah yang rendah dan kesihatan yang lemah. Pemulihan semulajadi detoxifikasi dan pembakaran lemak meningkatkan kadar metabolism, ini menyebabkan pengaliran darah yang lebih licin. Dinasihatkan kurangkan pengambilan kepada setengah uncang untuk 4 ke 6 hari, dan kembali dengan uncang penuh selepas 6 hari.

SAKIT PERUT, KERAPKALI MEMBUANG AIR BESAR, BAU BUSUK
Reaksi positif dalam pencucian usus dan detoxifikasi yang disebabkan oleh toxin yang terlalu banyak dalam usus. Jika keadaan ini berterusan, dicadangkan mengurangkan pengambilan kepada setengah uncang untuk 4 ke 6 hari, dan kembali dengan uncang penuh selepas 6 hari.

BERTENAGA PADA MALAM, TIDAK DAPAT LENA
Tanda detoxifikasi jangka pendek dan kebolehan pemulihan sendiri, disebabkan peningkatan kadar metabolism dan pengaliran darah yang lebih baik dalam hati. Dicadangkan mengurangkan pengambilan kepada setengah uncang untuk 4 ke 6 hari, dan kembali dengan uncang penuh selepas 6 hari.
 
TEMPOH HAID DIPANJANGKAN, PENGELUARAN HAID BERTAMBAH
Tanda detoxifikasi jangka pendek, wanita dengan ketaknalaran kitaran haid dalam metabolism akan menghadapi tanda yang tidak normal seperti tempoh haid yang lebih panjang, pengeluaran haid bertambah atau berhenti sementara.

Dalam proses “detoxifikasi” dan “pembakaran lemak”, badan manusia pasti akan mengalami kesakitan. Selepas “toxin”, lemak dan “penyakit” dikeluarkan dari badan, ia akan sembuh dengan semulajadi. Sebaliknya, berhenti mengambil semasa tanda-tanda “reaksi pemulihan” terjadi akan menyebabkan “penyakit” susah disembuhkan. Oleh demikian, hanya selepas mengalami proses “reaksi pemulihan”, anda akan dapat bentuk badan yang lebih kurus, sihat dan segar.